
Her får du opskriften på den rapsoliesorbet som Mathias M Jensen fra Restaurant Remouladen i Vejle, lavede til Ti Trin Neds Mad:ID Kokkedysten konkurrence.
Rapsoliesorbet:
1 L vand
400 g sukker
50 g glukose
150 g æggehvider
265g rapsolie
3 bl husblas
100 g friskpresset citronsaft
Husblas ligges i blød i koldt vand. Vand, sukker og glukose, varmes let op, så sukkeret bliver opløst, og den udblødte husblas kan smelte i vandet. Pas på at massen ikke bliver for varm, da der efterfølgende skal æggehvider i, og de må ikke stivne. Tag en stavblender, og kør æggehviderne i vandet, sammen med citron. Til sidst kommes olien i lidt af gangen, mens man stadig bruger stavblenderen, så olien emulgere med massen.
Sættes derefter i paco bærger, og kan blendes, så snart de har sat sig helt.
Prøv og lege med opskriften og se hvordan det bliver i en almindelig ismaskine.